Több mint 50 fogat indul Mezőhegyesen

Több mint 50 fogat indul Mezőhegyesen

Hét nemzet 56 fogata indul a Mezőhegyesen április 28. és május 1. között sorra kerülő négycsillagos nemzetközi fogathajtóversenyen.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságon Farkas Sándor kormánybiztos és Pap István Tibor vezérigazgató által tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hazai versenyzőkön kívül Ausztriából, Chiléből, Csehországból, Horvátországból, Romániából és Svájcból összesen 14 külföldi fogat érkezik a viadalra.

A 16 fogatos elitkategóriában, azaz a négyeseknél két magyar világbajnok indul a világkupa-minősítőn: a 2004-ben csapatban aranyérmes Dobrovitz József és fia, ifjabb Dobrovitz József, aki 2015-ben a kettesek vb-jén szintén csapatban állhatott a dobogó tetején. Legnagyobb kihívójuk a svájci Jerome Voutaz lesz, aki idén a fedeles világkupa-sorozatban ezüstérmes volt, neki – a magyarokhoz hasonlóan – elsősorban a maraton- és az akadályhajtás az erőssége.

A kettesfogatok mezőnye 26 indulóból áll, köztük lesz a magyar bajnoki címvédő Papp János, aki a házigazda Mezőhegyes színeiben versenyez nóniusz fogatával. Legnagyobb ellenfele a csapatban kétszeres világbajnok Nyúl Zoltán vagy a vb-ezüstérmes Hódi Károly lehet.

A négynapos eseményen – melyet zenés, táncos programok mellett főzőverseny is színesít – jövő csütörtökön és pénteken rendezik a díjhajtást, majd szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a viadal.