Rendületlenül halad előre Szalontay Sándor

Rendületlenül halad előre Szalontay Sándor

A pályakerékpáros a 16 közé jutott a férfiak sprintversenyében a minszki Európa Játékokon.
Szalontay a selejtezőben 72,347 kilométeres óránkénti átlagsebességgel tekerve 9.952 másodperces időt ért el, ezzel 13. lett a 22 fős mezőnyben. Az első körben a szám tavalyi vb-ezüstérmese, a brit Jack Carlin várt rá, aki 9.933 másodperces idejével közvetlenül Szalontay előtt végzett a kvalifikációban.

A páros türelmesen vágott neki a párharcnak, sokáig a 28 éves magyar versenyző haladt hátul, majd az utolsó két körre fordulva az élre állt, és korai hajrát indított. Az utolsó, mért körben a brit lényegesen magasabb végsebességet ért el, s külső íven magabiztosan előzte meg Szalontayt, aki 99 ezreddel maradt el Carlintól (10.365 mp).

Így Szalontay vigaszágra került, ahol a hazai közönség előtt szereplő Andrej Lukasevics és az ukrán Tadej-Ivan Csebanec voltak az ellenfelek, és a VeloClass Velence versenyzője 10.524 másodperces idővel nyerte a futamot.

A folytatásban – magyar idő szerint 17 órától – a csapatban világ- és Európa-bajnok holland Jeffrey Hoogland lesz Szalontay ellenfele. A párharc győztese továbbjut, a vesztesre vigaszági forduló vár. Vasárnap keirinben is rajthoz áll Szalontay, ebben a számban motoros felvezetéssel érik el a versenyzők az utolsó három kört.

Kapcsolódó cikkek