Postára adták a száguldó cirkuszt

Postára adták a száguldó cirkuszt

DHL autók

A DHL több, mint huszonöt éve szállítója a Forma 1-nek, 2004 óta pedig a versenysorozat hivatalos logisztikai partnere. Az igazgató tájékoztatása szerint a tengerentúli versenyekre öt Boeing 747-es teherszállító gép segítségével harmincöt darab húsz, illetve negyven lábas konténerrel szállítanak mintegy húszezer darab küldeményt.

Forma1 autó dhl gépen

A társaság a tengeren túli futamokra többek között versenyautókat, motorokat, gumiabroncsokat, alkatrészeket, a csapatistállók felszereléseit, illetve a TV közvetítésekhez szükséges eszközöket, valamint a versenyautókhoz szükséges speciális üzemanyagot is szállít. Ez, mintegy száz kamionnyi árunak felel meg. A nemzetközi Deutsche Post DHL csoport 2010-ben 2,2 milliárd eurós kamat és adóterhek előtti nyereséget (Ebit) ért el, közel ötven százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A társaság árbevétele 11,4 százalékkal 51,5 milliárd euróra nőtt. Az előző évben először fordult elő, hogy a cégcsoporton belül az expressz szolgáltatásokat nyújtó DHL nyeresége meghaladta a Deutsche Post postaszolgálat eredményét. A Deutsche Post DHL a világ piacvezető vállalata a nemzetközi expressz és logisztikai ágazatban.

Forma 1-es autó

Évente nyolcszázmillió küldeményt szállít több mint nyolcmillió ügyfélhez. Alkalmazottainak száma meghaladja a százezret. A Forma 1 mellett a lipcsei Gewandhaus zenekar, a Fashion Week rendezvénysorozat, illetve a 2011. évi rögbi világkupa kiemelt partnere.