Ő is utazhat Londonba

Ő is utazhat Londonba

Kovács ZsófiaKovács Zsófia szerzett kvótát a londoni játékokra a triatlonosok olimpiai kvalifikációs ranglistájáról, amelyet vasárnap a világbajnoki sorozatba tartozó madridi versennyel zártak le.

Czencz Péternek, a magyar szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint Vanek Margit még reménykedhet az ötkarikás részvételben, mivel a rangsor alapján ő az elsőszánú tartalék. A spanyol fővárosban Kovács 2:12:25 órás teljesítménnyel a 40. helyen ért célba, míg Vanek Margit feladta a küzdelmet, pedig az 1,5 km-es úszás és a 40 km-es kerékpározás után az élcsoportban, közel másfél perccel honfitársa előtt kezdhette meg a 10 km-es futást. A győzelmet a svájci Nicola Spirig szerezte meg 2:06:35 perces idővel. 

“Margit nagyon jól állt két szám után, de a futás során belement egy kő a cipőjébe, sokáig nem állt meg, aztán amikor már nem bírta tovább és kiszedte, akkor begörcsölt a lába” – mondta Czencz Péter az MTI-nek. Vanek az olimpiai ranglistán így nem kapott ezúttal pontot, s nem tudta megelőzni az utolsó kvótát érő, 63. helyen álló holland Maaike Caelerst. Utóbbi 1928, míg Vanek 1902 pontot gyűjtött. Kettejük közé ugyan még beékelődik két versenyző a ranglistán, de ők az egy nemzetből indítható versenyzők száma miatt nem számítanak. A férfiaknál Rendes Csaba 1:58:29 órával 48. lett, a győzelmet a brit Jonathan Brownlee szerezte meg 1:51:49 órával. Az olimpiai rangsorban egy magyar férfi versenyző sem végzett kvótát érő helyen.

Kapcsolódó cikkek