Magyar hölgy a Forma-1-es csapatban

Magyar hölgy a Forma-1-es csapatban

Forma1 nagydíj

“Az egész 2008-ban kezdődött, amikor egyetemistaként elmentem a Red Bull csapat által megtartott válogatásra, amelyre összesen kétezren jelentkeztek, és az első körben száz embert, majd a végén tízet választottak ki, ebben a tízben voltam én is” – mondta Nyers Anita, aki magyar édesapja és orosz édesanyja révén már úgy nőtt fel, hogy két nyelven beszélt folyékonyan.

Nyers Anita

Nyers Anita

“A 2008-as évben egyik hetemet a Forma-1-es versenyekre való készülődés és utazás foglalta le, a másikat pedig az egyetemi tanulmányaim. Igazából kávéfőzéssel, mosogatással, felszolgálással kezdtem, majd 2009-ben a Ferrarinál vállaltam munkát, de ott már a VIP-vendégeknek kellett felszolgálnom ételt, italt.”

A jelenleg az angliai Norwichban élő és dolgozó Nyers elmondta, 2010-ben a malajziai tulajdonban lévő Lotus Carsnál kapott állást, amely a Renault F1-es istálló főtámogatója lett. Azóta rengeteg szervezési munka, a vendégek fogadása, kiszolgálása, és még számos egyéb menedzseri feladat tartozik hozzá.

renault logó

“Amikor véget ér az egyik versenyhétvége, a következő hétfőn már újra az irodámban vagyok és a következő nagydíjjal kapcsolatos ügyeket kezdem intézni” – mondta, és hozzátette, hogy az orosz és a magyar nyelv mellett angolul, olaszul és mert Bécsbe járt egyetemre, németül is beszél, ennek óriási hasznát veszi a munkája során.

“Igazából soha nem terveztem, hogy ilyesmivel fogok foglalkozni, amikor 2008-ban elmentem a Red Bull válogatására, azt sem tudtam, mi az a Forma-1. Mára nagyon megszerettem, élvezem is, és szerintem amíg az ember fiatal, addig kell ilyen jellegű, sok utazással járó munkát vállalnia” – fogalmazott, hozzátéve, hogy jelenleg sem gondol a jövőre, eddig ugyanis bejött, ha nem tervezett előre.