Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzõje a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

Gyulay Zsolt: minden szempontból sikeres volt a Nagy Futam

Gyulay Zsolt: minden szempontból sikeres volt a Nagy Futam

A közönség létszáma, a biztonság és a látványosság, valamint a résztvevő versenyzők szempontjából is sikeresen zárult a Nagy Futam elnevezésű budapesti versenyautó-parádé és -bemutató május 1-jén a rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán csütörtök délelőtt azt mondta, az időjárás mindig befolyásolja, hogy mennyi néző látogat ki a belvárosi show-ra, de ahogyan tavaly, úgy az idén is “szerencsénk volt ezzel”, a kijelölt nyomvonal pedig nagyon tetszett a közönségnek.

Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzõje a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

“Max Verstappen jelenléte számunkra nagyon fontos, ő minden évben sok holland szurkolót hoz el a Hungaroringre is, ráadásul nagyon jól érezte magát a sajtótájékoztatón és az egész rendezvényen, fesztelen, jó hangulatú, szakmai beszélgetést folytatott a televíziós interjú során is”

– jelentette ki Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy a külföldi szakemberek és meghívott vendégek is tökéletesnek ítélték a Nagy Futam rendezését.

Bernhard Auinger autóversenyzõ Nascar versenyautójával a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

“Ilyenkor ugyanúgy dolgoznak azok a szakemberek és sportbírók, akik a Forma-1-es Magyar Nagydíjakon is, és a visszajelzések alapján most már magabiztosan állíthatjuk, hogy mi vagyunk a világon a legjobbak ebben a műfajban”

– mondta az elnök-vezérigazgató, aki hangsúlyozta, Közép-Európában először Budapesten vett részt ilyen bemutatón egy Forma-E elektromos versenyautó, amelynek óriási sikere volt.

Kiss Norbert kamionversenyzõ a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

Gyulay Zsolt kitért arra, hogy

tavaly a Hungaroring pénzügyi és szakmai szempontból is nagyon jó évet zárt, most pedig időarányosan a jegyeladások tekintetében jobban áll, mint 2018-ban.

“Ehhez nyilván hozzájárul az a 10-15 ezer lengyel szurkoló, aki Robert Kubica visszatérése miatt ismét eljön majd Mogyoródra, és mivel az idén egy kicsit későbbi időpontban, augusztus első hétvégéjén lesz a Magyar Nagydíj, ez még inkább kedvező a jegyeladások szempontjából”

– mondta a sportvezető.

Kapcsolódó cikkek