illusztráció

A hétvégén Nyírádon zárul a versenysorozat

A hétvégén Nyírádon zárul a versenysorozat

Pénteken és szombaton a Nyírádon és környékén sorra kerülő Raid of the Champions elnevezésű versennyel zárul a tereprali országos bajnokság idei szezonja, és egyben ez lesz a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) következő állomása is.

A viadal sajtószolgálatának közleménye szerint a teljes hazai élmezőny ott lesz a futamon, melyen az autósok abszolút bajnoki címén kívül minden más kategóriában végső győztest avatnak. Az autósoknál a Miroslav Zapletal, Marek Sykora cseh, szlovák duót már nem lehet utolérni, de az egyes kategóriákban – csakúgy, mint a motorosoknál és a quadosoknál – itt dől el a bajnoki cím sorsa.

“Büszkén mondhatom, hogy 70 felett lesz az indulók száma, és a verseny igazi, nemzetközi megméretés lesz, mivel hat országból, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Ausztriából és természetesen Magyarországról érkeztek nevezések. Úgy érzem, méltó befejezése lesz ez az idei szezonnak”

– idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltán főszervezőt.

A versenyzőkre Nyírádon és környékén 237,2 kilométernyi gyorsasági szakasz vár, pénteken és szombaton is két-két szakaszt rendeznek meg. Az újoncok számára kiírt Challenge Kupában az első két helyen holtverseny van, így a mostani futamon jobban szereplő versenyző lesz majd az első bajnoka a kategóriának.

Terepraliban tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az országos bajnokság, de az idei évben a teljesen megújult szakág hat futamból álló versenysorozatot tudott megrendezni.

A Nyírádon sorra kerülő utolsó magyar bajnoki forduló nemcsak CEZ-futam, hanem a lengyel bajnokság idényzáró viadala is lesz egyben.

Kapcsolódó cikkek