Két értékes magyar bronz a bakui Mesterek Tornáján

Két értékes magyar bronz a bakui Mesterek Tornáján

Ungvári Attila és Csernoviczki Éva is bronzérmet szerzett szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat bakui versenyén, a 200 ezer dollár összdíjazású Mesterek Tornáján.

fff

A viadal honlapja szerint az első versenynapon a 73 kg-ban szereplő Ungvári egy brazil, majd egy francia riválist győzött le, az elődöntőben viszont nem bírt az orosz Manszur Iszajevvel.

Csernoviczki (48 kg) előbb egy belga, majd egy dél-koreai dzsúdóst is ipponnal vert. A fináléba kerülésért rendezett mérkőzésén a japán Jamagisi Emi ellen nem tudott értékelhető akciót bemutatni, mint ahogy ellenfele sem, így a bírók döntöttek, akik az ázsiai versenyzőt látták jobbnak. A harmadik helyért mindketten 2000-2000 eurót kaptak.

A nap másik két magyarja közül Karakas Hedvig egy győzelemmel és egy vereséggel ötödik lett az 57 kg-os kategóriában, míg Ungvári Miklós (66 kg) az első meccsén kikapott.

A bakui viadal az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a világbajnokság után a második “legponterősebb”. A tornán csak a világranglista első 16 helyezettje vehet részt.
 Vasárnap egy magyar, Joó Abigél (78 kg) küzd jó helyezésért.