Káté simán győzött

Káté simán győzött

Káté Gyula ökölvívó mérkőzésen

A 64 kg-ban szereplő, és a legutóbbi vb-n harmadik Káté 24-14-es pontozással győzte le a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevicset, akire a második menetben számoltak is. A magyar bokszoló a nyolcaddöntőbe jutásért vasárnap lép a kötelek közé, és a kanadai Yves Ulysse lesz az ellenfele.

ökölvívó felszerelés

“Jobbára meg tudtam valósítani elképzeléseimet, és azt, amit Öcsi bácsi, az edzőm kért tőlem. A kanadai ellen több kell, nem eshetek vissza a harmadik menetre, ahogy ez most történt, és többet kell mozognom lábon. Jól sikerült a felkészülésem, mindenesetre sokkal jobban, mint júniusban, az ankarai Eb előtt, ezért bizakodó vagyok” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szántó Imre, Káté edzője óvatosan fogalmazott: “Egy kötelező győzelmet hozott Gyuszi, helyenként jól bokszolt, de a kanadai jóval keményebb dió lesz, mint a fehérorosz volt. De ez így van rendjén, egyre nehezebb ellenfelek következnek, ezért neki is egyre többet kell nyújtania.” Szombaton két magyar küzd meg a harminckettő közé kerülésért: a 60 kilós Varga Miklós a grúz Nikoloz Izoriával, míg a 75 kg-os Harcsa Zoltán a salvadori José Bernallal találkozik.