Hidegterápiás készülék ajándékba

Hidegterápiás készülék ajándékba

Téglásy György, az Országos Sportegészségügyi Intézet vezető főorvosaTéglásy György, az Országos Sportegészségügyi Intézet vezető főorvosa, fotó: Máthé Zoltán/MTISokkszerű hideget alkalmazó, kisebb sportsérülések gyors gyógyítására alkalmas készüléket adományozott a forgalmazó Rentac Trade Kft. a Tatai Edzőtábornak kedden.

Az ötmillió forint értékű műszer az olimpiai sportolók felkészülését segíti. Az eszközt Keszthelyi Péter, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. ügyvezetője vette át, és használatát azonnal bemutatták Vérten Orsolya válogatott kézilabdázón.

A hordozható készülék mínusz hetvenkét fokos szárazjeget porlaszt a kezelt felületre húsz-harminc másodpercig, ezzel a hősokkal mélységi értágulatot hoz létre, megfékezi a gyulladást okozó enzimeket és lazítja az izmokat, ezzel pedig csökkenti a mozgást gátló fájdalmakat – mondta el az adományozó társaság tulajdonosa, Bertók István. Hasonló műszer üzemel Debrecenben, Kisvárdán és Nyíregyházán, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián pedig jövő héten helyezik üzembe a hidegterápiás készüléket.