Vasárnap rajtol el a Félmaraton

Vasárnap rajtol el a Félmaraton

futásTöbb mint tízezren vesznek részt vasárnap a Városligetből induló 27. Nike Budapest Félmaratonon, amely a táv magyar bajnoksága is lesz egyben.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint olimpiai bajnokok is ott lesznek a mezőnyben, ugyanis nevezett a korábbi ökölvívó Kovács István, a háromszoros ötkarikás győztes, Londonban a férfi négyessel második kajakos, Kammerer Zoltán, valamint a szintén kajakos, az idei olimpián két aranyat nyerő Kozák Danuta és a négyessel bajnok Szabó Gabriella is.

Külföldről is komoly érdeklődés van a Városligetben sorra kerülő verseny iránt, 54 országból összesen 1500-an adták le nevezésüket. A legtöbben Nagy-Britanniából, Olaszországból, Németországból és Szlovákiából érkeznek Budapestre.
A 9 órakor rajtoló viadalon a félmaratont nem csupán egyedül, hanem két és háromfős váltóval is lehet teljesíteni, a rövid táv kedvelői pedig a 3,4 km-es Liget-körön indulhatnak.

A verseny legidősebb résztvevője a 79 éves Kenyér Imre lesz, míg a női mezőnyben a 69 esztendős Czenner Zsuzsa a korelnök. A férfi és női győztes egyaránt 80-80 ezer forintot kap, országos csúcsért pedig 500 ezer forint jár.