Vállalják a dánok a magyarok elleni meccset

Vállalják a dánok a magyarok elleni meccset

A dán női labdarúgó-válogatott tagjai felfüggesztik sztrájkjukat, így pályára lépnek kedden a magyar csapat elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A dán futballisták hosszú hónapok óta vitában állnak a nemzeti szövetséggel (DBU) a felnőtt és az U21-es nemzeti csapatok menedzselése és a játékosok szerintük alacsony anyagi juttatásai miatt. A problémákat mostanra sem sikerült megoldani, ám a szövetség és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) megállapodott abban, hogy a hét második felében folytatják tovább a tárgyalásokat. Ezek után a felek hétfőn jelezték, hogy a nemzeti együttes ott lesz a pályán a gyirmóti Alcufer Stadionban.

A vita múlt hétvégén csúcsosodott ki, az Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott tagjai megtagadták ugyanis a játékot a Hollandia elleni barátságos mérkőzésen, amelyre minden jegyet eladtak. Az SPF ezek után még szombat este közleményben jelezte, ha a DBU nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem játszanak.

Hétfő délután a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is megerősítette a dánok érkezését, valamint a keddi találkozó megrendezését.

“A bizonytalanság soha sem jó, de mi végig megpróbáltuk kizárni a dánok felől érkező híreket, és csak a saját feladatunkra koncentráltunk” – utalt az ellenfélre Markó Edina, a magyarok szövetségi kapitánya. A szövetség honlapjának azt mondta: ismerik az erőviszonyokat és tisztában vannak a realitásokkal. “Nem eredményben gondolkodom, a legfőbb elvárásom az, hogy jó meccset játsszunk Európa egyik élcsapata ellen. Az elmúlt időszakban lejátszott felkészülési meccseink alapján erre megvan minden esélyünk”.