Újabb norvég kézilabdázót igazolt a Győr

Újabb norvég kézilabdázót igazolt a Győr

Ida Alstad személyében norvég balátlövőt igazolt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata.

A klub szombati tájékoztatása szerint a 30 éves légiós hat hónapra szóló kölcsönszerződés keretében érkezett a norvég Byasen együttesétől. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Alstad szombaton már új csapatával edz, feladata elsősorban a decemberi világbajnokságon súlyosan megsérült Tomori Zsuzsanna pótlása lesz.

“Bízunk benne, hogy kimagasló játékintelligenciájával és tapasztalatával gyorsan beilleszkedik majd az ETO-ba, és a jövő héttől már együtt küzd a lányokkal az ETO hazai és BL-sikereiért” – mondta Kelecsényi Ernő klubelnök.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhatok. Bízom benne, hogy tapasztalatommal és védekező játékommal hozzájárulhatok új csapatom sikereihez. Bizonyára egy kis időt igénybe vesz, hogy felvegyem a győri játék ritmusát, de ez nem okoz majd gondot” – vélekedett Ida Alstad.

A 2012-ben olimpiát, 2011-ben és tavaly decemberben világbajnokságot, 2010-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot nyerő balátlövő – Heidi Löke, Kari Aalvik Grimsbö és Linn Jörum Sulland mellett – a győriek negyedik norvég kézilabdázója. Alstad a jövő hétvégi, Podgorica elleni Bajnokok Ligája-meccsen lép először pályára az ETO-ban.

Kapcsolódó cikkek