Új szolgáltatással bővülhet a hegyvidéki MOM Sportcsarnok

Új szolgáltatással bővülhet a hegyvidéki MOM Sportcsarnok

Heteken belül új cég érkezhet a MOM Sportcsarnok wellness-fitness részlegének üzemeltetésére, ez hosszú távon stabil bevételt jelent majd a többfunkciós sportlétesítményt működtető önkormányzati kft.-nek. Erről beszélt Váczi János (Fidesz-KDNP), a XII. kerület alpolgármestere pénteken az MTI-nek.

Az önkormányzatnak az elmúlt év végéig volt szerződése a Sportmax Kft.-vel a létesítmény üzemeltetésére. A képviselő-testület úgy döntött, hogy ezután saját alapítású cége, a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. gondoskodik a tevékenység folytatásáról – ismertette az alpolgármester.

Elmondta, az uszodának és rendezvénycsarnoknak is helyet adó központot márciustól átnevezték MOM Sportcsarnokra, miután a környékén több intézmény is az egykor a területen működő Magyar Optikai Művek nevének rövidítését viseli. Váczi János tájékoztatása szerint a sportközpontot zökkenőmentesen át tudták venni március 1-jén, és több szempontból is javult a szolgáltatás minősége. Példaként említette az uszodát, amelynek tisztaságára korábban több panasz érkezett. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy április 15-i beadási határidővel nyílt pályázatot hirdettek a wellness-fitness részleg hónapok óta üresen álló üzemeltetésére, amelyre érdeklődő is van. A főváros egyik legnagyobb, csaknem 3000 négyzetméteres rekreációs terme novemberben a korábbi üzemeltető és albérlője közötti vita miatt szüntette be működését. Ha a pályázat eredményes lesz, a terem hónapokon belül megnyithat – mutatott rá Váczi János, aki megjegyezte, az új gépek, berendezések beszerzését is a leendő alvállalkozótól várják, így a 100 millió forintot meghaladó beruházás nem az önkormányzatot és cégét terheli. Utalt arra is, hogy az önkormányzati kft.-vel szemben az az elvárásuk, hogy 2014-től önfenntartó legyen a létesítmény szolgáltatásain keresztül megszerzett bevételekből. A kerület színvonalas, izgalmas, látványos eseményeket szeretne a rendezvénycsarnokban, a sport mellett kulturális, könnyű zenei és céges rendezvényeknek is otthont adnának. Emellett több fejlesztést terveznek, az a cél, hogy a területet Budapest legjobb szabadtéri strandjai közé sorolják – tette hozzá az alpolgármester.

Kapcsolódó cikkek