Tizennégy millió a tét

Magyar DerbyVasárnap délután ünnepi díszbe öltözik a budapesti lóversenypálya, a Kincsem Park, ugyanis 90. alkalommal rendezik meg a Magyar Derbyt, melyen 14 millió forint lesz a tét.

A legjobb hároméves telivérek 2400 méteres galoppversenyén 15 ló, köztük egy kanca áll a startgépbe – a szervezők tájékoztatása szerint. Az egyik nagy esélyes Latin Lover, amely tavaly ősz óta nem talált legyőzőre, ráadásul nyergében a jelenkor nemzetközileg legmagasabb szinten jegyzett magyar lovasa, Kerekes Károly ül majd. Legnagyobb vetélytársa a német tenyésztésű Lake Louise lehet, melyet a tavalyi Derby-hős, az olasz Nino Murru lovagol.

Rajtuk kívül még az ír származású Raphael Santi, illetve Ezüstnyíl lehet harcban a győzelemért. Utóbbira már csak azért is érdemes odafigyelni, mert az elmúlt nyolc évben hat olyan győztes volt, amely Németországban látta meg a napvilágot, s ez igaz rá is.

A belépés ingyenes a 14 órakor kezdődő eseményre, melynek 11 futamos programjában a legjobb kétévesek, a sprinterek, a mérföldesek és hosszú távúak is szerephez jutnak. A kilencedik futam, a Derby 18:15 órakor rajtol majd. A Derby napján a keretprogram is rendkívül színvonalas lesz. A gyerekeket pónilovaglás, a felnőtteket a lóverseny mellett Derby-koccintás, Overdose-szobor avatás, Nyári Károly és a Summer Sisters, valamint különféle gasztronómiai élvezetek várják, sőt a labdarúgó Európa-bajnokság esti döntőjét is meg lehet majd nézni óriáskivetítőn.