Tisztán, sportszerűen szeretek küzdeni

Tisztán, sportszerűen szeretek küzdeni

Kovács Attila

A Ferobox Event klasszisa, Kovács „Vipera” Attila (35-4) december 6-án drámai küzdelemben nyert a kőkemény Karlo Tabaghua ellen, úgy, hogy ő és ellenfele is megjárta a ring vászonborítását.

A győri illetőségű bunyós így emlékszik vissza a budapesti párharcra: „Nagyon jó mérkőzést bokszoltunk, az iram is nemzetközi színvonalú volt. Úgy érzem szorosan, de jogosan nyertem pontozással” – kezdte az értékelést, majd rátért a hatodik menetben történtekre, amikor padlóra került. „Éreztem, hogy elég nagy ütő a srác, és egy kiváló jobbcsapottal kínált meg. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy rossz irányba fordultam, de szerencsére fel tudtam állni, és az sem volt hátrányomra, hogy a számolás után ő is hibázott. Túlságosan esztelenül rontott rám, nagyon be akarta fejezni a mérkőzést, és ütött egy mélyet, ami miatt kipihenhettem magam.”

Kovács arra a felvetésre, miszerint amikor bajba került, foghatott volta többet és tovább, valamint a mélyütéskor is látszólag kevés időt vett ki a rendelkezésre álló öt percből, a következőket mondta.

„Elfogadom azt a véleményt, hogy a zsiványságot tanulni kell, így a pályafutásom későbbi mérkőzéseimen hasznosítani tudom a Tabaghua-meccs tapasztalatait” – jelentette ki a népszerű bunyós. „Ugyanakkor én egy sportszerű ökölvívónak tartom magam, és a ringben mindig tisztán akarok bokszolni. A mélyütésnél is elég volt egy rövid pihenő, mert nem akartam, hogy az izmaim lemerevedjenek. Kevés volt már hátra, és bíztam magamban!”

„Vipera” a Tabaghua elleni párharc során kézsérülést szenvedett, ami azért hátráltatta a küzdelem során. „Már nem tudom pontosan, hogy a harmadik vagy a negyedik menetben történt-e, de az biztos, hogy egy jobbcsapottal a koponyacsontját találtam el. Azonnal éreztem, hogy nagy a gond” – jelentette ki Kovács. „Voltam orvosnál, megröntgeneztek, állítólag nincs törés csak erős zúzódás. Viszont egyelőre valamiért egyáltalán nem gyógyul. A héten elmegyek egy kézspecialistához, mert ökölvívóként minél hamarabb szükségem van a kezemre.”