Szatmári érmekért utazik a vb-re

Szatmári érmekért utazik a vb-re

A szombaton zárult Európa-bajnokságon a kardcsapattal bronzérmes Szatmári András nem teljesen elégedett Eb-szereplésével, a júliusi világbajnokságon pedig egyéniben és csapatban is érmet akar szerezni.

A világranglistán tizedik sportoló az M1 aktuális csatornán kedd reggel arról beszélt, hogy az egyéni versenye nem sikerült jól Tbilisziben, hiszen már a 16 között kikapott, de a csapat harmadik helyével sem maradéktalanul elégedett, mert szerinte jobb eredményt is elérhettek volna. Hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen örülni kell a bronzéremnek.

Egyéniben őt, a nyolc között Decsi Tamást, a fináléban pedig Szilágyi Áront is a német Max Hartung verte, méghozzá simán, és amint Szatmári elmondta,  kétszeres olimpiai bajnok csapattársához hasonlóan ő is úgy érezte, hogy a német mindig tudta, mit akar csinálni ellene. A 22 éves kardozó viszont egyértelmű pozitívumként élte meg, hogy a csapatversenyben fordult a kocka, és sikerült Hartungnak visszavágni, a helyosztón ugyanis őt, és az egész német válogatottat “nagyon megverték”, ami mindenkit jó érzéssel töltött el.

A július 19. és 26. között sorra kerülő lipcsei világbajnokságon Szatmári javítani szeretné mostani hibáit, és megjegyezte, hogy egyéniben és csapatban is a dobogót célozza meg. Mint mondta, az egyéni szereplés csak rajta múlik, ha jól vív, odaérhet a dobogóra, míg a Gémesi Csanáddal, Decsivel és Szilágyival felálló válogatottjuktól döntős szereplést vár, de legrosszabb esetben is bronzérmet.