Póta is résztvevője a decemberi döntőnek

Póta is résztvevője a decemberi döntőnek

A várakozásoknak megfelelően Póta Georgina is ott lehet a mezőnyben a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának döntőjében, amelyet december 11. és 14. között rendeznek Bangkokban.

Az ITTF hétfőn tette közzé az indulók névsorát. A finálé egyéni küzdelmeiben mindkét nemnél 16-16 játékos áll asztalhoz, a WT-sorozat versenyein elért pontszámok alapján lehetett részvételi jogot szerezni, s Póta tizedik lett a nők rangsorában. A Berlinben légióskodó magyar játékos – aki a 17. az aktuális világranglistán – pályafutása során először szerepelhet a döntőben. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát.

A magyar szövetség honlapja érdekességként megemlíti, hogy az indulók között egyetlen kínai versenyző sem található. Ennek az az oka, hogy a sportági szuperhatalom játékosai nem vettek részt legalább öt World Tour-viadalon, ami a meghívás alapkövetelménye volt. A döntő pénzdíjas. Az első helyezett 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

A női mezőny:
Feng Tien-vej (szingapúri), Isikava Kaszumi (japán), Hang Ying (német), Shan Xiao-na (német), Li Fen (svéd), Liu Jia (osztrák), Elizabeta Samara (román), Fukuhara Aj (japán), Szeo Hjo Von (dél-koreai), PÓTA GEORGINA, Morizono Miszaki (japán), Hirano Szajaka (japán), Hszü Meng-jü (szingapúri), Isigaki Juka (japán), Yu Fu (portugál), a házigazda jogán egy később kijelölendő thaiföldi játékos