Orosz Pál: a szezon előtt elfogadtuk volna az ötpontos előnyt

Orosz Pál: a szezon előtt elfogadtuk volna az ötpontos előnyt

Ha valaki a szezon előtt azt mondta volna, hogy öt ponttal vezetik a labdarúgó NB I-es bajnokságot a téli szünetben, elfogadta volna, de nyolc pont előnnyel mentek az utolsó mérkőzésre, és ott "sok minden történt". Ezt mondta az FTC Zrt. vezérigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Orosz Pál szavai szerint december 16-án a MOL Vidi FC ellen a játékvezető finoman fogalmazva “hagyta a kemény játékot”, de az ő játékukból is volt, amit hiányolt.

Kérdésre válaszolva elmondta, a Vidi ellen megsérült Lovrencsics Gergő és Varga Roland jobban van; utóbbinak emlékezetkiesése is volt a mérkőzésről, és nagyon csúnyán találta el őt Vinícius Paulo.

“Nagyon ritkán fordul elő véletlenül, hogy valakit fejmagasságban, hátulról letalpaljanak”

– jegyezte meg Orosz Pál.

Megismételte, hogy a szezon közben érkezett Szerhij Rebrov vezetőedzőnél is időre van szükség, az igazi Rebrov-csapatot tavasszal láthatják a nézők. Mint ismertette, január elején újra találkoznak a futballisták, utána Törökországba mennek két hétre, felkészülési meccseket játszanak. Mint mondta, a céljuk, hogy a télen nagyjából végleges keret alakuljon ki, amellyel neki lehet vágni a nemzetközi kupaselejtezőknek.

Orosz Pál jelezte,

a hárompontos rendszerben az öt pont “nem óriási előny”, sokkal jobb lett volna a nyolc, vagy esetleg egy Vidi elleni győzelemmel a tizenegy.

Hangsúlyozta, továbbra is az a cél, hogy a Ferencváros 120. születésnapra nyerjék meg a bajnoki címet és a Magyar Kupát is. Kiemelte, nemzetközi szinten végre a klubhoz méltó produkciót kell nyújtani. Arra a kérdésre, hogy ha Rebrovon múlik, Böde Dániel a Ferencváros játékosa marad-e tavasszal, Orosz Pál úgy válaszolt, igen, a válogatott csatár esetében csak egy hét pihentetésről volt szó.

Kapcsolódó cikkek