fotó: pixabay.com

Olaszországban folytatja a tehetséges kosaras

Olaszországban folytatja a tehetséges kosaras

A magyar válogatott Filipovity Márkó az olasz Victoria Libertas Pesaro kosárlabdacsapatban folytatja karrierjét.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdáját egy év után elhagyó – jövő csütörtökön 24. születésnapját ünneplő – kosaras az M1 aktuális csatornának elmondta: a következő szezonban topligában, de a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban szeretett volna játszani.

“Úgy voltam vele, ha kapok egy megfelelő ajánlatot, akkor belevágok. A Falcóval tavaly egy plusz egy évre írtam alá, próbáltak ott tartani, de így, hogy kaptam külföldről ajánlatot, nem volt opció, hogy maradjak”

– nyilatkozta a kosaras.

“A Pesaro mellett még egy német csapat volt képben. Az olaszok ajánlata azonban nagyon tetszett már a kezdetektől fogva”

– közölte Filipovity, aki az olasz klubbal 1+1 évre szóló megállapodást kötött.

“Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokság színvonalát senkinek nem kell bemutatni. Egy olyan csapathoz megyek, amely a tabella alsó részében található ugyan, de bízom a sok játékpercben és abban, hogy meg tudom mutatni a képességeimet”

– hangsúlyozta.

Az olasz együttes az előző, félbeszakított bajnoki idényt egy győzelemmel és 19 vereséggel zárta, ezzel az utolsó, 17. helyen állt a tabellán.

“Az, hogy tavaly hogyan szerepeltek, az a jövőképet illetően semmit nem befolyásol. Én legalábbis bízom a sikeres szezonban. A következő évben középcsapat szeretne lenni a Pesaro, ezt támasztják alá nyári igazolásai is. A csapat edzőjével még nem, csak az ügyvezetőjével beszéltem, aki elmondta, hogy a 3-as és a 4-es poszton számítanak rám”

– mondta.

A közelmúltban Perl Zoltán és Vojvoda Dávid is légióskodott Olaszországban, Filipovity Márkó azonban egyik válogatott társ véleményét sem kérte ki, mielőtt aláírt volna az olasz klubhoz.

“Szeretem a saját utamat járni, egyedül felfedezni a dolgokat. Ez eddig bejött, ezért maradok ezen az úton”

– közölte, majd elmondta, a csapat felkészülése augusztus 4-én kezdődik, 9-étől 24-éig pedig edzőtáborban vesznek részt.

Kapcsolódó cikkek