fotó: pixabay.com

Nekik sikerült eredményt elérni a Sportlövő Honvéd Kupán

Nekik sikerült eredményt elérni a Sportlövő Honvéd Kupán

Major Veronika 10 méter légpisztolyban, míg Pekler Zalán 10 méter légpuskában győzött a sportlövő #csakaHonvéd Kupán, amely egyben a második Európa-bajnoki válogató volt a BHSE lőterén.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Major (BEFAG Keszthelyi ELK) és Pekler (Erődök Városa SE) szombaton és vasárnap is diadalmaskodott. Az első napon a 10 méter légpuskában nemzetközileg is kimagasló eredménnyel győzött Dénes Eszter (UTE) a nőknél, méghozzá 631.2 körrel, de a második helyen záró Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) is 630 kör felett teljesített, eredménye 630.3 kör. Pekler 627 körrel nyert, Péni István (UTE) nem indult.

A 10 méter légpisztoly versenyszámban az összevont döntőket is megrendezték szombaton, ami azt jelenti, hogy korosztálytól függetlenül a legjobb nyolc eredményt elérő lőtte a finálét.

A nőknél az alapversenyt Major nyerte meg, és a döntőben is remekült versenyzett. A 25 lövés utáni döntős eredménye 253.7 kör volt, ami országos rekord. A nőknél az aranycsatát Major és Csonka Zsófia (PSN Zrt.) vívta, előbbi 16-14-es összesítéssel győzött. A férfiaknál az alapversenyben Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) volt a legjobb, az összevont fináléban viszont 17-11-re alulmaradt Rédecsi Mátéval (BHSE) szemben.

Vasárnap 10 méter légpisztolyban a nőknél ismét Major, míg a férfiaknál Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) győzött.

A 10 méter légpuska versenyszámban a nőknél az alapversenyben Mészáros Eszter lett az első. A férfiaknál az alapban a legjobb Hammerl Soma (UTE) három tizeddel (627.7 kör) megelőzte Peklert. Az összevont finálékban a nőknél Mészáros és Dénes csapott össze, előbbi 16-12-re nyert. A férfiaknál Pekler és Somogyi Péter (ZTE) csatázott az első helyért, és előbbi győzött 17-7-re.
A márciusi, tallini olimpiai kvalifikációs 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon induló magyar csapat összetételéről a január 31-i elnökségi ülésen születik döntés.

Kapcsolódó cikkek