Negyeddöntőben a férfi cselgáncsosok

Negyeddöntőben a férfi cselgáncsosok

cselgáncs EBfotó: Kovács Tamás/MTI

Győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi csapat a 62. cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján a budapesti Papp László Arénában, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A válogatott a lettekkel szállt szembe a 16 – pontosabban 15 – között, Gorjanácz Zsolt húsz másodperc alatt “odavágta” Andrejs Magerst, majd Ungvári Attila intésekkel verte Dmitri Anischenkót, Csoknyai László pedig vazaarival bizonyult jobbnak Konstantins Ovchinnikovsnál. Mivel a csapatversenyben öt mérkőzést vívnak a felek 66, 73, 81, 90 és +90 kilogrammban, ekkorra már megvolt a behozhatatlan, 3-0-ás előny. Fogasy Gergő ipponvereségének Aigars Milenbergs ellen és Cirjenics Miklós intéses fiaskójának Viktors Resko ellen így már nem volt jelentősége. A magyarok tehát 3-2-re nyertek, és a nyolc között az erőnyerő grúzokkal találkoznak.

A nők – köztük az egyéni küzdelmeket kihagyó, négyszeres világbajnoki érmes Mészáros Anett – a hollandok ellen kezdenek a kilenccsapatos mezőny negyeddöntőjében, és sikerük esetén az oroszok vagy az osztrákok következnek. A gyengébbik nemnél 52, 57, 63, 70 és +70 kilóban szólítják a dzsúdósokat.

Magyarország eddig kétszer adott otthont külön csapat Eb-nek: 2005-ben Debrecen, 2009-ben pedig Miskolc volt a házigazda. Előbbi tornán a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzéremmel zártak, utóbbin a férfiak Európa-bajnokok lettek, a nők pedig bronzot szereztek.