Nagy siker lett az I bike Budapest

Nagy siker lett az I bike Budapest

Mintegy tizenötezren vettek részt a szombati I bike Budapest biciklis felvonuláson, amelyet másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra. Ezt közölte a rendező Magyar Kerékpárosklub a saját és a rendőrség becslése alapján.

“A Magyar Kerékpárosklub a felvonulással azt üzeni a döntéshozóknak, hogy érdemes folytatni a bicikliseknek szóló fejlesztéseket, mert nagy igény van a bringás közlekedésre, hosszú távon pedig ez az élhető városok kialakításának egyik legolcsóbb eszköze”

– írták közleményükben.

Az esemény a Margit hídnál startolt, a  menet a budai rakparton haladt végig, majd a Petőfi híd érintésével a pesti alsó rakparton keresztül érte el az Andrássy utat és a Városligetet, ahol a hagyományos bringaemeléssel ért véget a rendezvény.

Az eseményt Hollandia nagykövete, a magyar biciklismozgalmat 11 éve támogató René van Hell nyitotta meg. A Magyar Kerékpárosklub reprezentatív felmérése szerint a magyarok többsége szívesebben bringázna a hétköznapokban is, ha ezt több kerékpársáv és kerékpárút építésével segítenék.

Kapcsolódó cikkek