Módos Péternek sikerült

Módos Péternek sikerült

Módos Péter (kékben) küzd az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjében a 2012-es londoni nyári olimpián, az ExCel központban 2012. augusztus 5-én, fotó: Illyés Tibor/MTIMódos Péter jóvoltából a magyarok győzelemmel kezdték a londoni olimpia birkózótornáját. A kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő versenyző a nyolcaddöntőben két menetben nyert az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen.

Az ExCel központ I-es északi csarnokában, amely korábban a dzsúdós küzdelmeknek adott otthont, ezúttal is majdnem telt lelátók fogadták a sportolókat, csupán néhány üres széksor akadt. Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves Módos első meccsén az Ázsia-bajnokság második helyezettjével, a nála négy évvel fiatalabb üzbég Elmurat Taszmuradovval találkozott.     Mindketten óvatosan kezdtek, egyikük sem kockáztatott, így másfél perc meddő tusakodás után kékmezesként először a magyar térdelt le. Riválisa azonban nem tudott mit kezdeni vele, sőt, egy pörgetési kísérletéből kibújt Módos, így a mögékerülésre és a parterhelyzet kivédekezésére is kapott egy-egy pontot (2-0). 

A második menetben sem történt értékelhető akció 90 másodpercig, s ezúttal Taszmuradov térdelt le. Módos első kiemelési kísérlete még sikertelen volt, aztán másodjára már elbírta ellenfelét és két pontért megpörgette őt, ezzel megnyerte a második menetet (2-0), egyúttal a mérkőzést is. A folytatásban az ötszörös világbajnok iráni Szorjan Reihanpurral birkózik majd. 

“Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit” – mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. “Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok” – nyilatkozott Módos.