illusztráció

Megint Sallói lőtte a győztes gólt

Megint Sallói lőtte a győztes gólt

A magyar válogatott Sallói Dániel győztes gólt szerzett a Sporting Kansas City csapatában az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának vasárnapi, utolsó játéknapján.

A liga honlapja szerint a támadójátékos végig a pályán volt a Los Angeles FC ellen 2-1-re megnyert hazai mérkőzésen, melynek végeredményét ő állította be a 72. percben.

A 22 éves Sallóinak a 29. bajnoki meccsén ez volt a 11. gólja az idényben.

Magyar csapattársa, Németh Krisztián ezúttal nem kapott lehetőséget.

Az SKC – amely a 62. perctől emberhátrányban játszott – megnyerte a nyugati főcsoportot, vagyis a rájátszás első fordulójában nem kell pályára lépnie, a bajnokságot a negyeddöntőben folytatja.

Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott Stieber Zoltán együttesével, a DC Uniteddel. Előbbi kezdőként 61 percet játszott, utóbbi a cseresorból nézte végig a találkozót. Az már korábban eldőlt, hogy a chicagóiak nem jutnak a rájátszásba, a washingtoniak igen. Nikolics 15 góllal és két gólpasszal, Stieber öt találattal és hat gólpasszal, Németh Krisztián pedig egy góllal és három gólpasszal zárta az alapszakaszt.

A rájátszás első fordulójának párosítása:
New York City-Philadelphia Union
FC Dallas-Portland Timbers
DC United-Columbus Crew
Los Angeles FC-Real Salt Lake
A meccseket csütörtökön, illetve pénteken játsszák, a győztesek a negyeddöntőbe jutnak, ahol csatlakoznak a New York Red Bulls, az Atlanta United, a Sporting Kansas City és a Seattle Sounders együtteséhez.

Kapcsolódó cikkek