Még egy győzelmet besöpört a magyar válogatott

Még egy győzelmet besöpört a magyar válogatott

Kazahsztán ellen győzött, majd Franciaországgal szemben vereséget szenvedett a magyar válogatott a vegyescsapatok versenyében a budapesti cselgáncs-világbajnokság zárónapján vasárnap, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Az első fordulóban Karakas Hedvig, Szabó Frigyes, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Erdélyi-Joó Abigél és Cirjenics Miklós alkotta együttes Kazahsztán ellen lépett tatamira, s mind a hat mérkőzését megnyerve könnyedén jutott tovább.

A második fordulóban (a nyolcaddöntőben) Franciaország volt a magyarok ellenfele, ekkor Karakas, Gercsák, Tóth és Cirjenics mellett Szigetvári Mercédesz és Ungvári Miklós küzdött. Ungvári és Tóth győzni tudott, ám a többiek vereséget szenvedtek, így a magyar csapat 4-2-es összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

A vegyescsapatok küzdelmét – mely ott van a tokiói olimpia műsorán – most rendezték meg először. A 18 fős hazai küldöttség így Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén három ötödik hellyel zárta küzdelmeket a Papp László Arénában.