Magyar ezüst Varsóból

Magyar ezüst Varsóból

Sastin Marianna ezüstérmes lett a női 62 kilogrammos kategóriában a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

A Vasas 37 éves versenyzője csütörtökön a negyed- és az elődöntőből is mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel a bolgár Tajbe Juszein nem jelent meg a mérlegelésnél, a lengyel Katarzyna Madrowska pedig térdsérülés miatt nem birkózott vele. A fináléban az ukránok vb-másodikjával, Irina Koliagyenkóval találkozott, aki ellen nagy csatában maradt alul a tokiói kvótás magyar birkózó.

A döntő első percében a kapaszkodáson túl nem történt érdemi esemény, a másodikban aztán Koliagyenko fejlefogással próbálkozott, amihez aztán a későbbiekben is ragaszkodott.

Az ukrán kevesebb mint két percnél egy zóna széli szituációnál le tudta vinni riválisát, ám pontot nem kapott, mivel már a szőnyegen túl csinálta meg a mögékerülést. Alig 30 másodperccel később viszont riválisa passzivitása miatt 1-0-ás előnybe került, majd még a szünet előtt növelte a különbséget, amikor fejlefogásos támadásából bal kézzel kivette Sastin lábát és mögé ment (0-3). A második három perc során az ukrán őrizte előnyét, többször szabálytalan fogásokkal is, ráadásul a magyar egy sikertelen támadását megkontrázva, kiléptetéssel 4-0-ra húzott el. Sastin az utolsó két percben tudott kissé fáradó riválisa karja alá fogni többször is, de akciót nem sikerült végrehajtania, és ugyan Koliagyenko egyik szabálytalansága miatt kapott egy pontot, fordítani nem volt képes.

A magyar birkózás eddigi egyetlen női világbajnoka a varsói Eb első magyar érmét szerezte, egyúttal karrierje hetedik Európa-bajnoki medálját gyűjtötte be. Korábban egyszer volt második és ötször harmadik kontinenstornán.

Kapcsolódó cikkek