Közel 30 év kellett a csapatnak, hogy visszajusson az élvonalba

Közel 30 év kellett a csapatnak, hogy visszajusson az élvonalba

Az Oroszlány feljutott a második vonalból a férfi kosárlabda NB I-be, mivel az osztályozón 2-0-s összesítéssel legyőzte a Veszprémet.

A Komárom-Esztergom megyei csapat idegenben 84-68-ra nyert, majd odahaza, a szerdai második mérkőzésen 103-74-re verte a pályaelőnyből induló HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet.

A szurkolók hatalmas ovációval köszöntötték az OSE Lionst a csarnokban, majd az örömünnep az utcán is folytatódott.

Mint a kezdő5 szaklap emlékeztet rá, a korábban bajnoki és kupaezüstérmet, illetve bajnoki bronzérmet is ünneplő oroszlányi hívek 29 év után drukkolhatnak majd kedvenceiknek a legmagasabb osztályban. Az 1958-ban alakult Oroszlányi Bányász Sportkör 1967 és 1973, majd 1978 és 1990 között szerepelt az első osztályban, legnagyobb sikereit 1988-ban és 1989-ben aratta: 1988-ban kupaezüstöt és bajnoki bronzot, 1989-ben bajnoki ezüstérmet nyert. 1990-ben a klub a rájátszás előtt visszalépett a bajnokságtól, mivel csarnokát alkalmatlannak ítélte a szövetség, az egyesület ekkor meg is szűnt.

Az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) még abban az évben alakult meg, és közel három évtizedes utat bejárva, immár egy minden igényt kielégítő csarnokban jutott vissza a legjobbak közé.

Az élvonalból a SERCO-TF-BP esett ki, mivel szerdán az osztályozó második mérkőzését is elvesztette a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen. Így a szegediek a következő szezont is az NB I-ben kezdhetik.

Kapcsolódó cikkek