forrás: pixabay.com

Könnyed győzelemmel biztosította bennmaradását az Újpest

Könnyed győzelemmel biztosította bennmaradását az Újpest

Az utolsó, és már biztos kieső Kaposvár felett aratott sima győzelmével biztosította be élvonalbeli tagságát az Újpest a labdarúgó OTP Bank Liga szombati zárófordulójában.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 5-0 (3-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3004 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Simon K. (12.), Novothny (44.), Bacsa (45+1., 49.), Máté (57.)
sárga lap: Balázs Zs. (2.)

Újpest FC:
Banai – Balázs B., Máté, Ristevski, Burekovic – Simon K. (Szakály P., 74.), Onovo, Nwobodo (Csongvai, 60.), Perosevic (Bacsa, 43.) – Zsótér (Katona, 59.), Novothny (Koszta, 73.)

Kaposvári Rákóczi:
Pogacsics (Bonnyai, 71.) – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró (Vachtler, a szünetben) – Szakály A., Trebotic – Bévárdi (Pintér Á., a szünetben), Palic (Csiki, 53.), Balázs Zs. (Nagy R., a szünetben) – Ádám

A záróforduló előtt még az Újpest is veszélyeztetett volt, igaz, a lila-fehérek kieséséhez több, rendkívül meglepő eredménynek kellett volna születnie, többek között az egyik ilyen “feltétel” a már kiesett sereghajtó Kaposvár háromgólos sikere volt a Szusza Ferenc Stadionban. Tekintve, hogy a somogyiak az egész idényben négy pontot szereztek idegenben – egy győzelemmel és egy döntetlennel -, az Újpest-szurkolóknak nem kellett folyamatosan a többi mérkőzés eredményére figyelniük.

A legfontosabb kérdéseket gyorsan “le is rendezte” a lila-fehér csapat, amely a koronavírus-járványt követő újraindulás óta remeklő Simon Krisztián révén gyorsan vezetést szerzett, majd pillanatokkal a szünet előtt Novothny Soma találatával gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát.

A játékrész ráadásában a romokban heverő kaposvári védelem újra kapitulált, Simon sarokkal adott gólpasszt a csereként pályára lépett Bacsa Patriknak. A fordulást követően sem lassított az Újpest, bő fél órával a befejezés előtt már öt volt a különbség, de a folytatásban – ugyan futószalagon érkeztek a hazai helyeztek – az eredmény már nem változott.