Hátrányból fordítva győzte le a Vidi a Debrecent

Hátrányból fordítva győzte le a Vidi a Debrecent

A Vidi FC egygólos hátrányból felállva győzte le a vendég Debrecent a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén.

A Debrecen sorozatban már a 13. bajnoki mérkőzésükön nem tudta megverni a fehérváriakat.

OTP Bank Liga, 26. forduló: MOL Vidi FC – Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Székesfehérvár, 3431 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerző: Scepovic (77.), Pátkai (84.), illetve Tőzsér (54.)
sárga lap: Vinícius (53.), illetve Kinyik (52.), Haris (80.), Zsóri (89.)

Vidi:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Kovács I. (Huszti 65.), Pátkai, Elek (Hadzic 72.), Milanov (Hodzic 65.) – Futács, Scepovic

Debrecen:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Jovanovic (Csősz 81.), Haris (Takács T. 86.), Tőzsér, Bódi – Varga K. (Zsóri 83.), Szécsi

A rangadót a második helyezett MOL Vidi kezdte lendületesebben, de a forduló előtt harmadik Debrecen is rendre odaért a hazai kapu elé, gólt azonban egyik gárda sem szerzett. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapusoknak kevés dolga akadt.

Nem úgy a fordulást követően, amikor Nagy Sándornak szinte a középkezdés után védenie kellett, Futács Márkó szöglet utáni fejesét ütötte fölé. Kovácsik Ádám viszont a másik oldalon nem tudta hárítani Tőzsér Dániel kiválóan helyezett szabadrúgását, így a Debrecen került előnybe. A gól után sebességet váltottak a hazaiak, időnként nagy nyomást helyeztek a vendégkapura és Marko Scepovic távoli lövésével egyenlítettek.

A Vidi ezután is támadásban maradt, erőfeszítéseit pedig siker koronázta: a horvátok elleni Eb-selejtezőn győztes gólt szerző Pátkai Máté volt eredményes.

A hajdúságiak hátrányba kerülve ismét felpörögtek, Zsóri Dániel fejesénél az egyenlítéshez is közel jártak, ám Kovácsik nagy bravúrral védett. A túloldalon Futács dönthette volna el a meccset, de fejesét Nagy ujjheggyel kiütötte, így maradt az egygólos Vidi győzelem.

Kapcsolódó cikkek