Háromgólos előnyt szerzett a Veszprém Leónban

Háromgólos előnyt szerzett a Veszprém Leónban

mkb veszprémfotó: Kovács Anikó/MTI

Az MKB Veszprém 23-20-ra nyert a spanyol Ademar León vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első, vasárnapi mérkőzésén.

A magyar együttes remek védekezést bemutatva, a kiválóan teljesítő kapus, Mirko Alilovic hathatós közreműködésével múlta felül riválisát.

A spanyolok csak egyszer, néhány perc erejéig vezettek a találkozón, de a meccs összképe alapján megérdemelt volt a Nagy László vezette Veszprém sikere.

A visszavágóra jövő szombaton, Veszprémben kerül sor.

A két együttes tavaly ugyanebben a szakaszban találkozott a BL-ben, s akkor a León jutott tovább, mégpedig egy emlékezetes mérkőzés utolsó pillanataiban szerzett góllal.

A Veszprém jól kezdett, Nagy László két góljával ellépett, a hazaiak azonban viszonylag hamar szépítettek. Ezt követően hosszú percekig nem talált be egyik csapat sem, majd a magyarok növelték előnyüket, a spanyolok azonban nem akarták hagyni, hogy elhúzzon az ellenfél (2-3), amely aztán hétméteresből volt negyedszer eredményes (2-4). A támadójáték ezután mindkét oldalon megélénkült, 10 perccel a félidő vége előtt viszont még mindig kétgólos volt a veszprémi vezetés (4-6). Az első emberelőnyös helyzetét gólra váltotta a León, aztán Császár Gábor büntetőt értékesített, majd a spanyolok kiegyenlítettek (7-7). Antonio Carlos Ortega vezetőedző időkérése nyomán hamar újra két gól volt a Veszprém előnye, sőt, a szünetben hárommal vezetett a magyar együttes.

Vendéggóllal indult a második félidő, a León azonban rövid idő alatt kétszer is betalált. Nagy László ellen sehogy sem sikerült eredményesen védekeznie a hazaiaknak, az ő duplájával, hatodik és hetedik góljával a 37. percben megint három volt a Veszprém előnye (11-14). Ezután közel hat percig nem tudott betalálni a vendégcsapat, igaz, a hazaiak is kapkodva játszottak, ezért negyedórával a vége előtt még mindig a magyarok álltak jobban (13-16). A végjátékhoz közeledve felélénkült a León játéka, óriási küzdelemben egyenlített (17-17), majd 10 perccel a lefújás előtt – először a mérkőzés során – már vezetett is. Védekezésben visszaesett a magyar csapat teljesítménye, de a spanyolok nem tudtak nagyon elhúzni, sőt, az utolsó öt percnek egyenlő állásnál vágtak neki a felek (19-19). A hajrát a még emberhátrányban is eredményes Veszprém bírta jobban, s végül megérdemelten nyerte az összecsapást.

    Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém 20-23 (8-11)
———————————————–
gól: Camillo 5, Campos 4/1, Iosu 3, Castro 2, Vranjes 2, Cabanas 1, Carou Gonzalez 1, Pineiro 1, Ruesga 1, illetve Nagy L. 7, Dzsamali 6, Terzic 3/1, Gulyás 2, Iváncsik G. 2, Császár 1/1, Rodriguez 1, Sulic 1

    korábban:
Pick Szeged-Kielce (lengyel) 26-25 (15-14)
    Visszavágó jövő vasárnap.