Csaknem harminc NB I-es légiós szerepel a tornán

Csaknem harminc NB I-es légiós szerepel a tornán

A női kézilabda NB I-et a magyar válogatott tagjain kívül 27 játékos és egy edző képviseli a Németországban zajló világbajnokságon.

A Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is címvédő Győri Audi ETO KC játékosai közül Eduarda Amorim a brazil, Yvette Broch és Cornelia Nycke Groot a holland, Kari Aalvik Grimsbö, Nora Mörk és Stine Oftedal a norvég nemzeti együttest erősíti, a spanyol vezetőedző, Ambros Martín pedig a román válogatott szövetségi kapitánya.

A Ferencvárost a holland Danick Snelder és Laura van der Heijden, valamint a spanyol Nerea Pena képviseli a tornán. 
A Kisvárda csapatából Samira Rocha a brazil, Tamara Radojevic és Marina Dmitrovic pedig a szerb válogatott szűk keretébe került be. A brazil Barbara Arenhart és Karoline Souza, illetve a szerb Sanja Radosavljevic a Váci NKSE, a svéd Jamina Roberts, a spanyol Mireya González Álvarez és a szerb – de már magyar állampolgársággal is rendelkező – Katarina Krpez Slezak pedig az Érd HC játékosa.

Az Alba Fehérvárt és a Dunaújvárosi Kohász KA együttesét is egy-egy szerb kézilabdázó képviseli, előbbit Jelena Lavko, utóbbit pedig Katarina Tomasevic. A Siófok KC tagjai közül a dán Simone Böhme, a francia Estelle Nze Minko, a román Denisa-Stefania Dedu és a szerb Sanja Damnjanovic léphet pályára Németországban, az NB I tabellájának tizedik helyén álló Debrecen csapatából pedig a dán Lotte Grigel, a román Maria-Madalina Zamfirescu és az orosz Anna Punko tagja hazája nemzeti együttesének a világbajnokságon.

A magyar válogatott – amelynek mind a 16 játékosa az NB I-ben szerepel – szombaton (ma) 20.30-kor a világ- és Európa-bajnok norvégokkal találkozik az első fordulóban, Bietigheim-Bissingenben. A B csoportnak tagja még Svédország, Lengyelország, Csehország és Argentína. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.