Babos Tímea szerződést hosszabbított edzőjével

Babos Tímea szerződést hosszabbított edzőjével

Szerződést hosszabbított edzőjével, Thomas Drouet-vel Babos Tímea, a női tenisz-világranglista 42. helyezettje.

A 23 éves játékos menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint a 2014-ben érkezett monacói szakember a 2018-as szezon végéig kötelezte el magát.

“Nagyon nagyra értékelem Thomas-t emberként is, nem csak edzőként. Sokat köszönhetek neki a pályán és a pályán kívül is. Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, akkor valóban nem voltam jó passzban. Ez a ranglistámon és a hangulatomon is megmutatkozott. Azóta is nap mint nap segít, hogy jól érezzem magam, legyen önbizalmam” – nyilatkozta honlapján Babos, hozzátéve, akármikor akármilyen vereség érte, másnap már ott voltak a pályán és dolgoztak tovább. “Eleinte sok technikai változtatásra volt szükségem és fizikailag is javulnom kellett. Továbbra is fontos a szellemi harmóniám összeszedése, hogy legyen önbizalmam” – jelentette ki.

A 33 esztendős Drouet felelevenítette, hogy amikor 2014 elején elment megnézni Babost egy párizsi versenyen, akkor azonnal megérezte, hogy nagy lehetőségeket rejt a játéka – pedig leendő tanítványa akkor nem is játszott jól, fizikailag és mentálisan sem volt jó állapotban. 

“A munkánk alapja mindennap a fegyelem: az étkezés, az alvás, a fizikai felkészülés, a teniszedzés terén. Egyre profibb és fegyelmezettebb lett, igazán élvezem a munkát azzal a személlyel, aki minden nap a lehető legtöbbet adja ki magából” – tette hozzá.

A monacói edző úgy vélekedett, Babos időnként még nem realizálja magában, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek révén top játékos lehet. “De úgy vélem, lépésről lépésre növekszik a hite, főleg ebben az évben, amikor több top 20-as játékost is legyőzött” – közölte.    

Drouet irányításával Babos mindkét versenyszámban megjavította karrierje legjobbját a világranglistán: egyesben 39. volt idén április 4-én, míg párosban 8. helyen jegyezték 2015. június 22-én. 

A magyar játékos 2014 tavasza óta egyesben egy WTA-tornát megnyert, kettőn pedig döntőt vívott. Párosban három wimbledoni döntőt játszott – kettőt párosban, egyet vegyespárosban -, emellett négy tornán diadalmaskodott. Az előző szezon végén a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán szerepelt a szingapúri WTA-világbajnokságon is.