Azon gondolkozik egy magyar sportoló, hogyan lehetne sikeresebb

Azon gondolkozik egy magyar sportoló, hogyan lehetne sikeresebb

Lovassy Krisztián szerint elsősorban fejben kellene megtalálnia a gondokat, amelyek miatt a várakozásoknál gyengébben szerepelt a glasgow-i kerékpár Európa-bajnokságon.

“Az elmúlt hetekben, hónapokban komoly hullámvölgyben volt a teljesítményem. Három héttel ezelőtt például volt egy verseny, amelyen nem tudtam a harminc közé jutni, másfél héttel ezelőtt viszont negyedik lettem, és szinte repült alattam a kerékpár. A múlt héten az edzések is jól mentek, de most megint olyan, mintha egy gödörben lennék, amiből hol kijövök, hol visszaesek” – nyilatkozta szombat este. A BVSC-Zugló sportolója pénteken 18. lett scratch-ben – pedig az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes volt ebben a számban -, majd szombaton a 16. helyen végzett omniumban, amelyben a legjobb tíz közé szeretett volna kerülni.
 
“A lábaim nem forogtak és nem is voltak eléggé erősek, ez teljesen érthetetlen számomra” – mondta a négy részből álló szombati versenyről.


Mint kifejtette, az omnium első három száma tizenöt percnél rövidebb, a negyedik a leghosszabb, de az összes közül talán az ment a legjobban neki, tehát biztosan nem az erejével van baj.


“Talán inkább fejben kellene a gondokat megtalálnom. Nagy hajsza van mostanában azért, hogy kijussak a világkupákra, mert azok alapozzák meg, hogy kijutok-e az olimpiára. Az egész évem abból áll, hogy hajszolom a pontokat, hogy meglegyen a kvalifikáció. Talán az is rányomta a bélyegét a szereplésemre, hogy itt elég sok pontot osztanak” – vélekedett. 
Lovassy pozitívumként megemlítette, hogy a 16. helyezésért is elég sok ranglistapontot kap, és a rivális nemzetek közül mindegyiket megelőzte.

A magyar pályakerékpárosok közül Filutás Viktor vasárnap a 160 körös pontversenyben, Szalontay Sándor pedig a vasárnap kezdődő sprintben, míg kedden keirinben indul.  Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.