Az MTK otthonában nyert idén először a Vidi

Az MTK otthonában nyert idén először a Vidi

A címvédő MOL Vidi FC 3-1-re győzött az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

MTK Budapest-MOL Vidi FC 1-3 (0-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2105 néző, v: Kassai
gólszerzők: Torghelle (61.), illetve Hadzic (9.), M. Scepovic (11.), Stopira (36.)
sárga lap: Katona (38.), Kanta (43.), Vogyicska (46.), illetve Nego (40.), Elek (80.)

MTK:
Kicsak – Katona, Balogh Bé., Szelin (Vogyicska, 38.), Deutsch – Vass Á. – Gera (Schön, 75.), Kanta, Bognár I., Vass P. – Lencse (Torghelle, a szünetben)

Vidi:
Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Stopira – Kovács I., Elek, Hadzic, Milanov (Nikolov, 64.) – M. Scepovic (Futács, 90.), Hodzic (Pátkai, 82.)

A lendületes kezdés kétgólos vezetést hozott a két helyzetét gólra váltó fehérváriaknak a 11. percre. Az MTK-t megfogta a rossz nyitány, így a vendégek előnye a szünet előtt úgy nőtt háromra, hogy erősen visszavettek a korábbi tempóból, és sokszor megelégedtek a labdatartással.

A szünet után más sebességi fokozatra kapcsolt a házigazda, amely a csereként pályára lépő Torghelle találatával a 61. percben szépített. A folytatásban az MTK egy ideig még be tudta szorítani a vendégtérfélre a Vidit, de helyzetig már nem jutott. A 75. perc körül kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a lefújásig hátralévő percekben a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben.

A címvédő Vidi idén két vesztes hazai bajnoki összecsapást követően szerzett először pontot, és visszavágott az MTK-nak az októberben házigazdaként elszenvedett 3-0-s vereségért. A székesfehérvári gárda 2015 márciusát követően nyert újra az MTK vendégeként, a fővárosiak az idényben 11. hazai találkozójukon az ötödik vereségüket szenvedték el.

Kapcsolódó cikkek