A MOB gratulál a szervezőknek

A MOB gratulál a szervezőknek

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gratulál a 17. vizes világbajnokság szervezőinek az előkészületekhez, a létesítményfejlesztésekhez.

“A FINA-vb sikere mindannyiunk sikere, az egész ország büszke lehet rá! Itt az alkalom, hogy megmutassuk, össze tudunk fogni, partnerei tudunk lenni egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Budapest és Balatonfüred egy magas színvonalú, felejthetetlen világbajnokságot fog megrendezni. Ehhez kérem minden résztvevő, szurkoló és szervező további együttműködését és összefogását!” – mondta Kulcsár Krisztián MOB-elnök.

“A MOB meggyőződése, hogy a vizes világbajnokság kiváló alkalom arra, hogy a sport- és a gazdasági élet, a politika és a civil oldal szereplői a konszenzuskeresés jegyében félretegyék sérelmeiket, egyéni érdekeiket háttérbe szorítsák az esemény sikere érdekében” – áll a pénteki közleményben.

A MOB emlékeztet rá, hogy Budapestnek beugróként a tervezettnél rövidebb idő állt rendelkezésére a felkészülésre, valamint arra, hogy Magyarországot az úszó- és vízilabdasport kiemelkedő hazai hagyományai is kötelezik.

“Bízunk abban, hogy ez a néhány előttünk álló hét a magyar sportélet aranybetűs időszakaként fog bevonulni Magyarország sporttörténetébe. A magyar sportolóknak azt kívánjuk, hogy a hazai közönség bíztatása olyan többlet erőt adjon nekik, amellyel csodálatos teljesítményt nyújthatnak. Mindannyiunk örömére folytassák hagyományainkat, legendáink örökségét ápolva javítsák tovább a vizes világbajnokságok magyar eredményeinek statisztikáját” – fogalmaz a MOB.