„Minden egyes pillanatért megdolgoztam” Interjú Gyurta Dániel olimpiai bajnokkal

„Minden egyes pillanatért megdolgoztam” Interjú Gyurta Dániel olimpiai bajnokkal

Gyurta Dániel az olimpiai aranyéremévelA 200 méter mellúszás olimpiai bajnoka Gyurta Dániel világcsúccsal győzött Londonban. Megkérdeztük, mire tippel, megnyeri-e Cseh László a  vegyes döntőt, hány úszó éremre számít még és mivel tölti majd a szabadidejét. A Sikeradó exkluzív villáminterjúja.

– Látszott, hogy emberfeletti küzdelemben győztél és nagyon jött rád az angol, arról nem is beszélve, hogy a 4-szeres olimpiai bajnok japán ellenfeledet is le kellett győznöd. Azt nyilatkoztad, hogy minden fájt. Gondolom, fizikai fájdalom volt, hogyan lehet ezt fejben legyőzni?

– Próbáltam a lehető legjobb módon túltenni magam ezen, de nem volt egyszerű. Egy olimpiai bajnoki címet mégis meg kellett szereznem. Nem adják könnyen és én minden egyes pillanatért megdolgoztam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.

–  Szilágyi Áron azt mondta, kizárólag a vívásra koncentrált, még a megnyitóra sem ment el, mert versenyként fogta fel, ezért sikerülhetett. Neked mi segített?

– Talán az, hogy nagyon koncentráltam és fizikálisan nagyon felkészült voltam. Sokat dolgoztam, ezért is és azért is, hogy az olimpián ott tudjak lenni. Nagyon összeszedett voltam. Én sem mentem el a megnyitóra, hanem csak azzal foglalkoztam, hogy azt a 200 métert úgy tudjam teljesíteni, ahogy én szeretném, úgy tudjam összerakni, ahogy elterveztem. Ez szerencsére sikerült is.

–  Cseh Laci olimpiai bajnok lesz 200 vegyesen?

–  Nagyon remélem, bízom benne és szurkolni fogok neki, hogy sikerüljön.

–  Hány úszó éremre számítasz még?

–  Remélem, minél több lesz. Bízom benne, hogy még akár kettőt is nyerhetünk. Nagyon remélem, hogy sikerülni fog a magyar csapat többi tagjának is átélni azt, amit nekem. Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert.

–  Gondolom az olimpia után lesz egy kis szabadidőd. Valamiért azt képzelem, hogy egy ilyen tehetséges úszó nem nagyon tudja elhagyni az uszodát, még akkor sem, ha éppen pihen. Mivel töltöd majd?

– Pihenéssel. Teljes aktív pihenéssel próbálok a lehető legjobb módon feltöltődni a következő pár hétre.

Kovács Noémi

Kapcsolódó cikkek