forrás: pixabay.com

Pályázzon 740 millió forintra

Pályázzon 740 millió forintra

Szociális szolgáltatások fejlesztésére és felzárkózási programok megvalósítására hirdet pályázatot a kormány 740 millió forint értékben. Ezt jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte, a fogyatékkal élő emberek szállítását, iskolába, munkába jutását segítő szolgálatok új és használt gépjárművek beszerzésére pályázhatnak 400 millió forint értékben.

A második pályázat a családok átmeneti otthonainak szól, amelyek nehézséggel küzdő családoknak nyújtanak átmeneti lakhatási lehetőséget.

“A szolgáltatást nyújtók 250 millió forint értékben pályázhatnak külső férőhelyek létrehozására, amelyekben a család az intézményrendszer elhagyásának utolsó lépéseként már saját magáról tud gondoskodni”

– ismertette az államtitkár.

Meghirdettek egy a fiatalok zenei oktatását segítő pályázatot is 90 millió forint értékben civileknek, önkormányzati és egyházi fenntartóknak.
Fülöp Attila kiemelte, köztudott, hogy a zene segíti a tanulást és a koncentrációt, ezért a pályázattal a zenei oktatás lehetőségének megteremtését és hangszerek beszerzését támogatják.

“Mindhárom felhívásra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, az autóbeszerzésre és a külső férőhelyek megteremtésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézeten, a zenei pályázatra pedig a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságon keresztül”

– mondta el az államtitkár.

Fülöp Attila kiemelte, a pályázatok keretösszegét költségvetési forrásból biztosítják, mert a kormány az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is elkötelezett amellett, hogy megőrizze, megvédje és lehetőség szerint növelje a szociálisan rászoruló embereket segítő forrásokat.

Kapcsolódó cikkek