Meghirdették az idei támogatási pályázatait

Meghirdették az idei támogatási pályázatait

Helyi és körzeti rádiós hír- és magazinműsorok pályázati felhívásának kibocsátásáról döntött a médiatanács heti ülésén. Erről tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-t.

A helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és szolgáltató, illetve tematikus magazinműsorainak gyártási támogatását célzó pályázatot összesen 300 millió – fordulónként 75 millió – forint keretösszeggel hirdették meg. A Magyar Média Mecenatúra Programon belül futó pályázat célja, hogy négy negyedéven keresztül támogasson olyan rendszeresen jelentkező, közszolgálati célú műsorszámokat, amelyek minden hét azonos napján, napjain szólnak.

A műsorok tartalmának a megjelölt médiaszolgáltatásokhoz tartozó vételkörzetek eseményeihez, a lakók informálódási igényeihez kell igazodniuk. A pályázati eljárásban olyan helyi és körzeti rádiók vehetnek részt, amelyek médiaszolgáltatásaikat legalább három hónapja ténylegesen gyakorolják. A pályázat első fordulójának beadási határideje március 29. 12 óra. A médiatanács május 15-ig eredményt hirdet – olvasható az NMHH közleményében.