illusztráció, fotó: pixabay.com

Gyerekek munkáit várják a Széchenyi öröksége című rajzpályázatra

Gyerekek munkáit várják a Széchenyi öröksége című rajzpályázatra

Széchenyi öröksége címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás tanulóknak a dunaszerdahelyi Pázmáneum Polgári Társulás, amely így csatlakozik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány részéről meghirdetett emlékévhez. A pályaművek leadási határideje június 4.

“A rajzpályázat témájához kapcsolódva a 230 éve született Széchenyi István öröksége, a gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés vagy a sport terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetők az alkotásokon”

– olvasható a tájékoztatóban.

Pályázni bármely, szabadon választott technikával lehet. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kell beadni. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályázik valaki, az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét kell közölni. Egy pályázó csak egy pályaművel indulhat a következő korcsoportokban: 6-10, 11-14, 15-18 éves.

A pályaműveket a Pázmáneum dunaszerdahelyi címére várják, a borítékra rá kell írni, hogy Széchenyi-öröksége rajzpályázat.

A szakmai zsűriben kiválasztott alkotások kiállításon mutatkoznak be októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Korcsoportoként az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek. Az eredményhirdetést szeptember 21-én tartják.

Kapcsolódó cikkek