"Zsákutca a kormány foglalkoztatáspolitikája"

"Zsákutca a kormány foglalkoztatáspolitikája"

Szél BernadettSzél BernadettAz LMP társelnöke zsákutcának tartja a kormány foglalkoztatáspolitikáját, Szél Bernadett szerint ugyanis a legfrissebb statisztikák is azt mutatják: a közfoglalkoztatásból még idénymunkákra sem lehet kiszakadni. 

A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva közölte, idén május és július között az előző év azonos időszakánál, de még a megelőző három hónapnál is magasabb, 235 ezres volt a közfoglalkoztatásban dolgozók száma. Az ellenzéki párt társelnöke ezt a többi közt a szociális szövetkezetek hiányával magyarázta, amelyek szerinte gyakran azért nem jöhettek létre, mert ahogyan az úgynevezett Voldemort-ügyben is, ellopták az arra szánt forrásokat. 

Kifejtette, a szociális szövetkezetek lennének hivatottak arra, hogy átmenetet jelentsenek a munkavállalók számára a közfoglalkoztatás és a nyílt munkaerőpiac között. Szél Bernadett szerint a kormánynak tennie kellenek a demográfiai problémák kezelése és az elvándorlás megállítása érdekében.

“Azt várjuk a kormánytól, hogy mielőbb vegyék napirendre az LMP ötpontos akciótervét”, amely egyebek mellett a járulékcsökkentésről, az adórendszer reformjáról is szól azt segítendő, hogy az emberek megélhessenek a bérükből.