„Visszaesést eredményez a kormány gazdaságpolitikája”

„Visszaesést eredményez a kormány gazdaságpolitikája”

Burány Sándor

Ezt Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön jelentette ki. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának tagja közölte, hogy nagy különbség van az eddigi kormányok megszorításai, és a jelenlegiek okai között. Elmondása szerint korábban erre a külső körülmények kényszerítették az ország vezetőit, és a megszorítások célja a gazdasági növekedés beindítása volt, jelenleg azonban semmilyen külső ok nem készteti erre a kabinetet, “egyedül saját elhibázott gazdasági döntései”. 

lakat egy pénztárcán

Burány Sándor azt mondta: az előrejelzések szerint ez a politika nem növekedést, hanem recessziót idéz elő a magyar gazdaságban. Magyarországon nyolc százalékkal estek vissza a vállalkozások beruházásai “a brutális adóemelésnek köszönhetően”, miközben a környező országokban négy-nyolc százalékos bővülés tapasztalható ezen a téren. 

A politikus figyelemre méltónak tartotta azt is, hogy az Európai Bizottság “rendre utasította” Magyarországot az egyik válságadóval kapcsolatban annak jogellenes volta miatt, és arra kötelezte a kormányt, hogy szüntesse be a távközlési cégeket terhelő nyereségalapú adót.