forrás: pixabay.com

Van, aki szerint mindent a baloldal irányt, még a miniszterelnököt is

Van, aki szerint mindent a baloldal irányt, még a miniszterelnököt is

A Levesbe az adók 75%-ával Pártban úgy látják, TGM-től a Fideszig minden politikai mozgalom a baloldal kottájából játszik.

“A magyar közéletben igazából senki sem kritikus a baloldallal. TGM, Pogátsa vagy Schiffer paradigmái remekül megférnek a Fidesz államosításai mellett. A parlamentben jobboldali párt nincs is. A jelenlegi kormány is csak konzerválója annak a szocialista nagy államnak, amit előtte évtizedekig nyögtünk.

Beszélhetünk-e ott piacgazdaságról, ahol 60 különböző adónemen keresztül a teljes bevételünk 51%-át eltulajdonítja az állam? (OECD 2019)

Lehetünk vállalkozók, munkavállalók vagy vásárlók; a folyamat végén az értékek fele az állam kezébe kerül, ami aztán beleegyezésünktől függetlenül vallásokat, sportklubokat, médiabirodalmat tart fenn, s kötelez minket az állami egészség- és nyugdíjbiztosítás finanszírozására – csakhogy minél kisebb legyen a verseny és minél több esély maradjon a korrupcióra.

A gyakorlatban mind a kormány korifeusai, mind az ellenzékük szocialista, a viták csak a húsosfazék körül játszódnak.

Piacgazdaság a Monarchia óta nem tudott kiteljesedni Magyarországon, a mindenkori kormányaink egyöntetűen adóztatáspárti, antikapitalisták voltak, és ezen soha nem is akartak változtatni. Hong-Kong és Svácj szabad piaca és kis állama már mérföldekre van tőlünk.

A Rendszerváltás célja az lett volna, hogy a tervgazdaság helyébe a piacgazdaság nyomuljon, de ehelyett a magyar polgárok a politikusok játszóterének kellékei maradtak, csak ki lett számukra alakítva egy homokozó a piac megtűrése végett”- olvasható a Levesbe az adók 75%-ával Párt közleményében.