Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Pedofil-ügy: újabb lépést tett a DK

Pedofil-ügy: újabb lépést tett a DK

Szerintük el kell számolnia Pintér Sándornak azzal, hogy miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta. Ezért a belügyminiszter meghallgatását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában.

“A Demokratikus Koalíció szerint ki kell söpörni az orbáni pedofilhálózatot a hazai gyermekvédelmi rendszerből, ezért kérdőre fogjuk vonni Orbán Viktor belügyminiszterét: miért nem tudta megvédeni az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság? Miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat? Miért nem működött a jelzőrendszer? A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes pedofilok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik az orbáni pedofilhálózatot” – fogalmazott Varga Zoltán, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó cikkek