Szél Bernadett szerint ez a tétje a választásnak

Szél Bernadett szerint ez a tétje a választásnak

Szél Bernadett

Az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy továbbra is az oligarchák vezetik-e az országot, vagy olyan kormány kerül hatalomra, amely a magyar családok boldogulását tartja szem előtt. Erről beszélt Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, a Határ úti közlekedési csomópontnál.

A politikus azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben arról beszélt, ha nem kap pénzt az ország az Európai Uniótól, akkor majd Kínától kér hitelt.

“Ez leleplezte a miniszterelnököt, Orbán Viktor nem is a kormányzásra kér felhatalmazást, hanem, hogy tovább folytathassa azt a rablótevékenységet, amit barátaival és üzletfeleivel az elmúlt években folytatott” – jelentette ki Szél Bernadett. 

Mint fogalmazott, ha nem lenne az oligarcha-gépezet, a Fidesz hatalma összeomlana, ezért a jövőben “az lesz Orbán Viktor fő tevékenysége, hogy megpróbálja pénzforrással ellátni ezt a gépezetet”.

Hozzátette, a Fidesz nem létezik, az “egy brand, franchise, aminek van parlamenti képviselete, de egy csapat oligarchát takar, akik a magyarországi adófizetőkön élősködnek”. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió támogatása vissza nem térítendő, a hitelt azonban – mind a paksi erőműbővítés, mind pedig a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítása esetében – vissza kell fizetni, miközben ezek meg nem térülő beruházások. A választás tétje nem csak az, hogy ki vezeti az országot, hanem, hogy az oligarchákat akarjuk-e kormányon látni, vagy egy olyan kormányt, amely a magyar családok érdekeit képviseli – tette hozzá. 

Mint mondta, az LMP adó- és családrendszere, bérpolitikája a magyar családokat szolgálja, az adórendszer átalakításával egymilliárd forintot tudnának a családoknak juttatni. Szél Bernadett közölte, aki az LMP-re szavaz, az azokra a magyar emberekre szavaz, akiket “csúfosan megrövidített ez a kormány”. 

Megjegyezte, bár a kormány azt állítja, nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, a KSH szerint viszont 1500-al csökkent a Fidesz alatt. A külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont 2 százalékkal csökkent. Szavai szerint ez annak a következménye, hogy a kormány nem a magyar családokat segíti. 

Szél Bernadett szerint jó bérekre, kiváló oktatásra és működő egészségügyre lenne szükség az országban, erre irányul az LMP programja is. Fontosnak nevezte, hogy a magyar családok boldogulhassanak saját országukban. Az LMP miniszterelnök-jelöltje bemutatta a párt választókerületi jelöltjét, Ferenczi Istvánt, aki jelenleg is tagja a XIX. kerületi önkormányzatnak. Ferenczi István a Határ úti csomópont félbehagyott felújítását felemlítve megjegyezte, április 8-án arra kérnek felhatalmazást a választóktól, hogy egy másik úton indulhassanak el.