"Soros az alkormányos rendet támadja"

"Soros az alkormányos rendet támadja"

Németh SzilárdA fideszes Németh Szilárd szerint a Soros György zsebéből fizetett "álcivilek" a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak.

A kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján példaként említette a Magyar Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt, amelyeket “a leginkább érint ez a törvény”.

Szavai szerint a Soros-szervezetek olyan hálózatot hoztak létre, mint Olaszországban a Cosa Nostra.

A “mások tönkretételével hatalmas vagyonra szert tevő” Soros György “pénzügyi tervét” – miszerint évente 1-1,5 millió bevándorló érkezzen Európába – ezekkel a “maffiahálózatokkal” és valódi bűnözőkkel kiegészülve akarják végrehajtani – fogalmazott Németh Szilárd, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy e terv megvalósításának útjában áll a határvédelmen alapuló magyar bevándorláspolitika, valamint a családok segítésére épülő népesedési politika. A fideszes politikus szerint ezek a szervezetek semmibe veszik a magyarok akaratát is, a legutóbbi nemzeti konzultáción ugyanis csaknem 1,7 millió ember helyeselte a magyar bevándorláspolitikát.

Azt is mondta, hogy “Soros kívánalmait a brüsszeli bürokraták is támogatják”. Megjegyezte, az új uniós menekültügyi ügynökség is Soros György javaslatainak egyike. Arról van szó, hogy az “Európát lerohanó” illegális bevándorlókat – elvéve a magyar bevándorlási hivatal hatáskörét – jogszerűen akarják beléptetni a kontinensre – fogalmazott.

Magyarországon azonban senki sem állhat a törvények fölött, a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania – jelentette ki Németh Szilárd, megismételve Orbán Viktor miniszterelnök eheti szavait: a küzdelem célja, hogy a bevándorlás kérdésében “nehogy már Soros György nevessen a végén”.

A Fidesz frakcióvezető-helyettesét kérdezték a 24.hu előző napi cikkéről, amely szerint a Fidesz 2010-ben nagy kedvezményekkel plakátolhatott. Erre úgy reagált: mindent nyilvánosságra hoztak az 2010-es országgyűlési választásokkal kapcsolatban is, ami megjelent a Magyar Közlönyben, a számvevőszék pedig rendben találta a költségeket. Arra a kérdésre, hogy listaáron vásárolták-e a plakátokat, azt felelte: “biztos, hogy listaáron vásároltuk, ha meg kaptunk kedvezményt, akkor ez a kedvezmény a törvényeknek megfelelően zajlott”. Szerinte a Simicska- és a Soros-média összefogott, és mindent megtesz, hogy “dugába döntse” a plakáttörvényt. A cikkben megjelenteket hírhamisításnak nevezte. Megjegyezte továbbá, hogy a 2010-es plakátárakat nem érdemes összevetni a 2017-es árakkal, ezen a piacon ugyanis 50-60 százalékos áremelkedés volt 2010 óta.

Arra a felvetésre, hogy Rákospalotán a Fidesz mellé állt az MSZP a polgármester – a DK-s Hajdu László – elleni fegyelmi eljárásban, Németh Szilárd úgy reagált: a baloldalon mindenki tülekedik, miután megnézték a közvélemény-kutatási adatokat, “megy a meccs, megy a csata”. “Szerintem a szocik se tudják, mit akarnak” – fogalmazott.

A kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatos érdeklődésre azt mondta, ez a nemzeti konzultáció lezárása és az összegzéséről szóló tájékoztatási szakasz. Arra a kérdésre, hogy a Ripost szerint Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőnek egy fiatalkorúval lehetett kapcsolata, és a bíróságon tanúk is a politikus ellen vallottak, Németh Szilárd azt mondta: a legjobb, ha az érintett az igazságszolgáltatás előtt tisztázza magát.