a magyar Parlament, forrás: pixabay.com

Rendkívüli ülésre készülnek az ellenzéki képviselők

Rendkívüli ülésre készülnek az ellenzéki képviselők

Rendkívüli ülést tart hétfőn az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a katatörvény miatt.
A Momentum csütörtöki közleménye szerint az ülésre augusztus 8-án egy órakor kerül sor.

Arról tájékoztattak, az ellenzéki pártokkal közösen azt kezdeményezték, hogy az Országgyűlés még hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt és a kormány segítse meg a megélhetési válság miatt bajba jutott embereket úgy, hogy a kormánypártok elfogadják az ellenzékiek módosító javaslatait. Közlésük szerint azonban egyértelművé vált, hogy

“a Fidesznek semennyire sem számít a magyar emberek, családok sorsa, hiszen Kocsis Máté – Fidesz-frakcióvezető – előre jelezte, hogy pártja nem fog részt venni a rendkívüli ülésen”.

Az ülés előzetes napirendjén – a napirend előtti felszólalásokat követően – interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának.

A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

Kapcsolódó cikkek