Öt kérdésre vár választ az MSZP

Öt kérdésre vár választ az MSZP

Mesterházy AttilaA párt elnöke, Mesterházy AttilaA legnagyobb ellenzéki párt öt kérdést intézett Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, valamint Bayer Zsolt újságíróhoz annak kiderítésére, milyen kapcsolat áll fenn a kormány és a Békemenet között.

A szocialista párt az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében emellett arra is kíváncsi, milyen pénzügyi támogatásban részesíti a kormány a Békemenetet, illetve “kerül-e közpénz a békemenetre buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe”. Az MSZP tudni szeretné továbbá, hogy “ki fizeti a Békemenet plakátjait, a Békemeneten részt vevő vidékiek, külföldiek utaztatását, szállását, ellátását”. A szocialisták utolsó kérdésükben arra is választ várnak, “minek köszönhető, hogy a Békemenet szervezésében főszerepet vállaló jobboldali médiumokban drasztikusan megnőttek a fideszes vezetés alatt álló állami intézmények reklámjai az első Békemenet időszakában”.

Az MSZP közleményében úgy fogalmaz, már a korábbi Békemenetet is beárnyékolta annak gyanúja, hogy az kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is szerepet játszott annak létrejöttében, így elvárják, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat. A párt “véletlenszerű egybeesésként” említi, hogy “március 15-én fél kettőkor egy időben indul el a kormánnyal szimpatizáló állampolgárok teljes mértékben kormánytól függetlenül szerveződő Békemenete és a közigazgatási minisztérium ugyanonnan ugyanoda tartó ünnepi menete”.