"Orbán Viktor beismerte, hogy nincs jogi következmény"

"Orbán Viktor beismerte, hogy nincs jogi következmény"

Az MSZP szerint Orbán Viktor Kötcsén beismerte, hogy nincs jogi következménye az októberi kvótareferendumnak, tehát a népszavazás illegitim.

Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy a miniszterelnök a Polgári Piknik elnevezésű kötcsei rendezvényt megelőzően azt mondta, komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért. “Október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog” – jegyezte meg a miniszterelnök.

Az MSZP azt írta, Orbán Viktor szavai szerint csupán arra kér felhatalmazást, hogy Brüsszelben képviselje a magyar embereket. Álláspontjuk szerint a miniszterelnök 2014-ben már megkapta az emberek felhatalmazását arra, hogy képviselje őket Európában. Közölték továbbá, a kormány kezdeményezte népszavazás csupán egy pártszavazás, amely kizárólag Orbán Viktorról és Fideszről szól, milliárdokat költenek egy szavazásra, hogy elfedje az oktatás, az egészségügy problémáját, a korrupciót és az alacsony fizetések problémáját is.