Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Orbán Viktor: kifizetjük a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat

Orbán Viktor: kifizetjük a teljes tizenharmadik havi nyugdíjat

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 000 forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. Ezt jelentette be a miniszterelnök a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében vasárnap.

“A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott”

– mondta a pártelnökké történt újraválasztását követő beszéde végén Orbán Viktor.

“Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 000 forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 000 forint lesz a minimálbér és 260 000 a garantált bérminimum”

– folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még – hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Közölte, a párt fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez. A fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében – hangsúlyozta.

“Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom”

– fogalmazott.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk – mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye.

“Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor kijelentette, tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni.

Azt mondta, háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó. A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért “nem megyünk a szomszédba”, de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek – jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

Kifejtette, világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, nincs sikeres ország, és nincs önmagával békében és boldogan élő nemzet sem.

Tizenkét éve is egyenesen beszéltek, és világos céljaik voltak, tíz egyszerű és világos cél: egymillió munkahelyet teremtenek, nem lesznek adósrabszolgák, helyreállítják a közrendet és a közbiztonságot, megvédik a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét, a középpontba a családokat állítják, visszaadják Budapest régi fényét, megmentik a szocialisták által halálra ítélt bankokat, dűlőre jutnak a romákkal, megtartják az elszakított magyar közösségeket, valamint nem lesznek gyarmat, Brüsszelben nem lesznek alattvalók, hanem mindig kiállnak a magyarok érdekeiért – sorolta.

Úgy vélte, egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól, talpra állították és megindították felfelé.

“Ez a mi erkölcsi fedezetünk, és ezért kérhetjük egyenes derékkal és jó eséllyel újra a magyar választók bizalmát”

– mutatott rá, majd azt mondta, hogy a legfontosabb szövetségesük a valóság. Mennyire másképp van ez a baloldalon és a liberálisoknál,

“a mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok”

– fogalmazott, majd hozzátette, igaz, hogy egyetlen komoly munkateljesítményt sem tudnak felmutatni, de büszke liberálisok, akiknek abban merül ki a tudásuk, hogy meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé.

A kormányfő hangsúlyozta, azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet.

“Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?”

– tette fel a kérdést.

Úgy folytatta, ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg.

“Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk”

– hangoztatta.

Kapcsolódó cikkek